Terug naar de schoolsite!

zondag 29 januari 2017

Visje, pas op voor de haai!Op maandag 23 januari ging het thema ‘Visje, pas op voor de haai!’ van start.
Op die dag was er ook een echte vis aanwezig in de klas. 
De kleuters mochten eens kijken naar de vis.
 Ik had een bord gemaakt met allerlei verschillende visjes, maar jammer genoeg viel dit bord op de grond. Gelukkig wilden de kleuters mij helpen om mijn bord te herstellen en de prenten op de juiste plaats terug te hangen. De kleuters maakten ook kennis met Regenboog en zijn verhaal ‘De mooiste vis van de zee’. De kleuters leerden die dag ook het lied ‘Bilbo, de kleine vis’ aan in de klas.
Op dinsdag mochten de kleuters aan de slag gaan met zoutdeeg en aanvullend materiaal om een visje te boetseren en te versieren. In de namiddag bakte ik koekjes samen met de kleuters. En als afsluiter van de dag mochten de kleuters tikspelen spelen in de turnzaal, waarbij de haai de visjes wilde te pakken krijgen.


 Op woensdag gingen de kleuters op bezoek in de bibliotheek waar ze mochten luisteren naar verhalen over vissen. En terug in de klas leerden de kleuters wat meer bij over de gevaarlijke haaien.
Op donderdag keken de kleuters naar een poppenspel over een visje en een haai. Ik had nog enkele vissen (van papier) meegebracht naar de klas en de kleuters mochten de vissen eens in verschillende groepjes leggen (per kleur, per grootte, per patroon).
En in de namiddag was het tijd voor de voorstelling ‘Beestenboel’ waarvoor de kleuters heel hard gewerkt en gerepeteerd hadden. In de voorstelling mochten ze zich helemaal inleven in een muis.


Op vrijdag stond de verjaardag van Estelle in de kijker. Estelle werd op die dag vijf jaar en dat moest natuurlijk zeker en vast gevierd worden. Estelle mocht met haar verjaardagskroon op de verjaardagsstoel plaatsnemen. Hierbij mocht ze ook iets vertellen over zichzelf. De kleuters zongen voor Estelle en we maakten ook samen tijd voor een dansje. Estelle mocht dan ook nog de kaarsjes op de taart uitblazen. Tijdens het spelen in de klas maakten de kleuters een mooie tekening voor Estelle. En in de namiddag was het tijd voor de traktatie, cupcakes. Estelle bracht ook een spel mee over walvissen waar de andere kleuters meteen mee wilden spelen, samen met een sprookjesboek waar de andere kleuters dolgraag eens in wilden bladeren.