Terug naar de schoolsite!

zaterdag 14 januari 2017

Rikki
 Op maandag 9 januari ging het thema ‘Rikki’ (konijnen) van start. Op maandag was ook de gezamenlijke start van het project ‘Beestenboel’, waarbij alle kleuters naar een kort toneeltje keken in de podiumzaal.  
 De kleuters maakten kennis met Rikki het konijn. Op die dag was er ook een echt konijn aanwezig in de klas. De kleuters mochten kijken en eens voelen aan het konijn. Ik las het verhaal van ‘Rikki’ voor en de kleuters hoorden het themalied ‘Rikki’ voor de eerste keer. Op het einde van de dag mochten de kleuters snel en traag bewegen als een konijn of schildpad op snelle en trage muziek.

Op dinsdag mochten de kleuters starten met het maken van hun eigen konijn in een hokje. We stonden ook even stil in een godsdienstmoment over uitlachen en pesten, door middel van het boek ‘Rikki’. Op het einde van de dag mochten de kleuters in de turnles springen en lopen als een konijn.  
Op woensdag leerden de kleuters over de verzorging van het konijn (Waar wonen de konijnen? Wat eten de konijnen? Hoe moeten we zorgen voor een konijn?). Het versje ‘Nijntje konijntje’ werd ook op deze dag aangebracht. 
We stonden op deze dag even stil in een godsdienstmoment bij wat we voor elkaar kunnen doen: lief zijn, elkaar helpen, delen met elkaar, lieve woorden zeggen, enz. De kleuters speelden ook het verhaal van Rikki na. 
Op vrijdag begon de dag met een poppenspel gebaseerd op het verhaal ‘Klein konijn en de wonderwortel’. Op het einde van de dag gingen de kleuters van beide tweede kleuterklassen bij elkaar op bezoek om even te vertellen en te kijken over wat ze precies hadden geleerd en wat ze hebben gemaakt in de klas.