Terug naar de schoolsite!

zaterdag 21 januari 2017

Kleine muis die zoekt een huis.
Op maandag 16 januari ging het thema ‘Kleine Muis die zoekt een huis’ van start.

Op die dag was er ook een echte muis aanwezig in de klas. De kleuters mochten een kijken naar de muis. De kleuters mochten ook starten met het maken van hun muizenpak voor de voorstelling ‘Beestenboel.’ Ik las het verhaal ‘Kleine Muis zoekt een huis’ ook aan hen voor. En als afsluiter van de dag mochten de kleuters kijken naar een poppenspel over drie muizen en enkele andere dieren. 

Op dinsdag mochten de kleuters kijken naar een poppenspel van ‘Kleine Muis zoekt een huis’. Hierna zagen de kleuters dat kleine muis te veel appels had gekocht voor in haar holletje en samen maakten de kleuters een nieuw holletje voor muis en haar appels. Op die dag leerden de kleuters ook een versje over muizen en ook een liedje over ‘Kleine Muis die zoekt een huis’. 
Op woensdag stonden we even stil bij dat we goed voor de dieren moeten zorgen en ze graag moeten zien aan de hand van het verhaaltje van Franciscus. 

Op donderdag mochten de kleuters gooien met een dierendobbelsteen en vertellen wat hun lievelingsdier is, welke dieren ze thuis hebben, voor welke dieren ze al eens hebben gezorgd, enz. Kleine Muis had opnieuw allerlei verschillende appels mee en samen met de kleuters hebben we ze in een rijtje naast elkaar gezet van klein naar groot. En in de turnles mochten de kleuters als muizen een parcours afleggen in de turnzaal en overal op, onder en door stappen, kruipen, glijden, enz.

Op vrijdag ging ik samen met de kleuters naar het pleintje aan de bibliotheek waar we muizen zochten en nog anders spelletjes speelden. Maar naast al deze activiteiten mochten de kleuters ook nog volop spelen in de hoeken in de klas in het muizenthema.